مقالات

مراحل ترک اعتیاد در کمپ خط خورشید

بدون دیدگاه

برنامه قطع مصرف در سه مرحله اصلی انجام می‌شود. این سه مرحله مهم عبارتند از:

  • ترک فیزیکی
  • روان درمانی
  • آموزش خانواده

این سه مرحله برای قطع مصرف دائمی باید بسیار دقیق طی شود و قطعا شرایط اجرای آن برای هر فردی که قصد ترک اعتیاد دارد متفاوت است.

مرحله ترک فیزیکی در کمپ خط خورشید

فرقی نمی‌کند شخصی که قصد ترک اعتیاد دارد در گذشته چه ماده مخدر محرک یا روانگردان یا الکل را استفاده می‌کرده است

تمامی مواد مصرفی اعتیاد آور بعد از قطع مصرف به طور ناگهانی باعث شروع مرحله‌ای به نام خماری می‌شود
این مرحله از ترک اعتیاد به دلیل وابستگی جسمی فرد به مواد مصرفی علائمی همچون درد ضعف جسمانی لرزش تشنج بی‌خوابی حالت تهوع و استفراغ بیرون روی و … را با خود به همراه دارد
البته شدت و مدت زمان دوره این علائم با توجه به مواد مصرفی مقدار مصرف مدت زمان اعتیاد و شرایط فیزیکی و جسمی فرد مصرف کننده متفاوت خواهد بود

در برخی از شرایط ممکن است تحمل این علائم خطرناک باشد بنابراین باید فرد مصرف کننده زیر نظر پزشک متخصص باشد
در مرکز ترک اعتیاد خط خورشید در ابتدای ورود هر مراجع برای ترک مصرف پزشک متخصص وی را معاینه می‌نماید علاوه بر معاینه اولیه در طول دوره سم زدایی نیز این روال ادامه خواهد داشت
تجربیات ما نشان می‌دهد معتادان در حال ترک اعتیاد در این مرحله صبوری بسیار کمی برای درمان مرحله به مرحله و قدم به قدم را دارند آن‌ها به دنبال راه حل‌هایی سریع و جایگزین هستند که یک شبه مشکل آن‌ها را حل کنند. دلیل اصلی این طرز تفکر نیز تبلیغات تجاری‌ای است که طی سالیان اخیر در بسیاری از شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای اینترنت پراکنده شده.
در این نوع تبلیغات وعده‌هایی مبنی بر ترک بدون کوچکترین درد، سریع و جادویی وعده داده می‌شود. این در حالیست که از میزان مصرف، نوع مصرف، مدت مصرف و شرایط فیزیکی فرد آگاه نیستند. چگونه یک داروی خاص می‌تواند نسخه‌ای قابل اجرا برای انواع مصرف و شرایط مختلف باشد.

مرحله روان درمانی در مرکز ترک اعتیاد خط خورشید

برنامه‌های روان درمانی کمپ ترک اعتیاد خط خورشید شامل آموزش فرد در حال ترک اعتیاد، تکنیک‌های رفتار درمانی و باسازی شخصیتی و معنوی است.
در نظر داشته باشید این مرحله فقط مختص خود بیمار نیست، بلکه اطرافیان و خانواده او نیز باید در این مرحله آموزش دیده و همکاری لازم را داشته باشند.
در مرکز خط خورشید در جلسات خصوصی و گروهی، فرد درمان جو با مشاورین بیشتر آشنا شده و همین طور مشاورین این مرکز با توجه به شخصیت او الگوهای رفتاری وی بیشتر آشنا می‌شوند. با توجه به این شناخت روانشناسان و مددکاران این مرکز کمک می‌کنند تا بیمار از طرق مختلف بتواند افکار و باورهای خود را تغییر دهد.

برخی از رایج‌ترین باورها و دست آویزها در میان معتادانی که در حال ترک هستند را می‌توان نام برد:

بعد از این که کاملا ترک کردم می‌تونم کنترلی مصرف کنم. یعنی مثلا هر پنجشنبه به پنجشنبه یا هر مهمونی به مهمونی

بعد از ترخیص از کمپ، فقط یه بار دیگه برای وداع با مواد مخدر می‌خوام مصرف کنم.

اگر عصبانی بشم و یا حرف منو گوش نکنن من میرم مصرف می‌کنم.

اگر خدایی نکرده والدینم فوت کنن من حتما میرم مصرف می‌کنم.

اگر تا آخر سال اون شغل رو به دست نیارم مصرف می‌کنم.

اگر نتونم با فلانی ازدواج کنم مصرف می‌کنم.

من دیگه فلان ماده مخدر که باعث اعتیادم بود رو مصرف نمی‌کنم. فقط بعضی وقت‌ها میرم الکل مصرف می‌کنم.

و …

طبیعی است این باورها و دست آویزها مانع ترک اعتیاد هستند. بارها و بارها در مرکز ترک اعتیاد خط خورشید افرادی را دیده‌ایم که با این روش‌ها دوباره مصرف کرده‌اند و دوباره زندگی آن‌ها آشفته شده است و به این مرکز بازگشته‌اند. پس لازم است مشاور تا حد امکان بتواند باورهای فکری غلط فرد مصرف کننده را شناسایی و ترمیم کند.
قسمت مهم دیگر در این مرحله، بحث موارد معنوی است. در مرکز خط خورشید سعی می‌شود تا حد امکان بیمار با اصول روحانی و معنی که در قدم‌های دوازده گانه انجمن‌های 12 قدمی است، آشنا شود. زیرا از نظر ما، هر برنامه ترک اعتیاد که در آن بازسازی روحی و معنوی وجود نداشته باشد به سرانجام نمی‌رسد و در مرحله‌ای بیمار دوباره مصرف خود را به دلیل خلایی که در وجودش احساس می‌کند، از سر می‌گیرد.

مرحله آموزش خانواده در مرکز ترک اعتیاد خط خورشید

همانطور که در آموزش‌های قبلی نیز اشاره کردیم، خانواده نقش پررنگی در شکل‌گیری اعتیاد اعضای خود دارد. به همین ترتیب نیز خانواده می‌تواند جایگاه بسیار مهمی در ترک اعتیاد داشته باشد. بهتر است خانواده‌ها با اقدامات پس از لغزش آشنایی داشته باشند. از همین رو مرکز سم زدایی و ترک اعتیاد خط خورشید به صورت گروهی و هم به صورت خصوصی جلساتی را برای خانواده های درگیر بحث اعتیاد برگزار می‌کند.
در جلسات عمومی که هفته‌ای یکبار برگزار می‌شود، مشاور مرکز در مورد یک موضوع خاص صحبت می‌کند تا خانواده‌ها با آن جنبه از بیماری اعتیاد آشنا شوند. همین‌طور در این جلسات سعی می‌شود به پرسش‌های خانواده‌‌ها نیز در حوزه اعتیاد پاسخ داده شود. حضور پررنگ خانواده ها در این جلسات باعث می‌شود پس از ترخیص فرد در حال ترک از این مرکز، دانش خانواده برای رویایی با وی و ساختن یک زندگی آرام و متعادل برای خود و بیمارشان، بالا رود.
در جلسات خصوصی نیز، مشاور مرکز سعی می‌کند با تکیه بر تجربه و الگوهایی که از فرد و خانواده‌اش شناسایی می‌کند، به آن‌ها کمک کند تا در ترک اعتیاد موفق باشند.

این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.