نقش خانواده در ترک اعتیاد
مقالات

نقش خانواده در ترک اعتیاد به مواد مخدر چیست؟

بدون دیدگاه

مقدمه

حمایت اعضای خانواده از فرد معتاد یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در تسریع روند بهبودی است. نقش خانواده در ترک اعتیاد به شرطی قابل تامل است که همراه با آموزش‌ها و تعاملات درست صورت گیرد. در غیر این صورت خانواده ناآگاه مشکلات بیشتری را در روند درمان فرد معتاد ایجاد می‌کند.

نقش خانواده در ترک اعتیاد بسیار پر رنگ است. زیرا اعضای خانواده از مهم‌ترین افرادی هستند که در این پروسه مهم به فرد معتاد کمک می‌کنند. همچنین خانواده‌ها توانایی سرعت بخشیدن به روند بهبودی و ترک اعتیاد عزیزان خود را با حمایت و همدلی بیشتر دارند.

البته این تاثیرات مثبت در صورتی اتفاق می‌افتد که خانواده بایدها و نبایدهایی را در مورد فرد معتاد بداند و آن‌ها را به درستی رعایت کند. اما اگر اعضای خانواده نحوه صحیح تعامل با این بیماران را بلد نباشند، ممکن است که مشکلات بیشتری را در روند درمان به وجود آورند. حال اگر شما نیز تمایل دارید که با نقش موثر خانواده‌ها در بهبود روند ترک اعتیاد آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

خانواده نقش مهمی در کمک به بیماران خواهند داشت

نقش خانواده در ترک اعتیاد و کسب آگاهی آن‌ها در این زمینه

توصیه می‌شود که خانواده‌ها تا حد امکان اعتیاد را بشناسند. این اطلاعات به آن‌ها کمک می‌کند که دیگر اعتیاد را ناشی از ضعف، بی ارادگی یا لجبازی فرد ندانند. بلکه واقعا به این نتیجه برسند که اعتیاد از تغییرات درون مغز ناشی است. همچنین درک این موضوع که اعتیاد یک انتخاب نیست، خشم و رنج اعضای خانواده را به خاطر وابستگی به مواد مخدر عزیزانشان کاهش می‌دهد.

کتاب‌ها و منابع آنلاین بسیاری وجود دارد که در مورد نحوه رفتار با معتاد در خانواده اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار می‌دهند. کسب آگاهی بیشتر در این زمینه به تقویت حس امید در خانواده‌ها کمک می‌کند. بدین ترتیب آن‌ها با اطمینان بیشتری درمی‌یابند که اعتیاد قابل درمان است.

اهمیت شرکت اعضای خانواده در جلسات گروه درمانی

با وجود اینکه نقش خانواده در ترک اعتیاد مهم است، اما همیشه زندگی کردن یا حمایت از فرد معتاد آسان نیست. بر طبق تحقیقات صورت گرفته این مسئله موقعیت‌های استرس‌زایی را در بطن خانواده به وجود می‌آورد که برای سال‌ها ادامه می‌یابد. بنابراین بروز اختلال عملکرد طولانی مدت تعامل افراد را با یکدیگر دشوار می‌سازد.

ارتباط با افرادی که شرایط مشابهی دارند، به خانواده‌ها کمک می‌کند که بدون قضاوت درباره اعتیاد بیاموزند. همچنین این جلسات برای اعضای خود بستری را فراهم می‌سازند که با یکدیگر درد و دل کنند و با اعتیاد عزیزان خود بهتر کنار بیایند. در کل مردم به دلایل مختلفی به این جلسات می‌روند. برخی از این دلایل به شرح زیر است:

  • یافتن کیفیت زندگی بهتر؛
  • حل مشکلات خود با فرد معتاد؛
  • بهبود سلامت روانی؛
  • کاهش سطح استرس.
نقش خانواده در ترک اعتیاد عزیزانشان چگونه است؟

اهمیت شرکت در جلسات خانواده درمانی

تمامی اعضای خانواده در معرض عواقب ناشی از اعتیاد عزیزان خود هستند. بسیاری از مردم دوست ندارند که آشکارا در مورد مشکلات خود صحبت کنند. بنابراین اعضای خانواده تنها در سکوت از یکدیگر دور می‌شوند. ادامه این سکوت‌ها و سرزنش کردن یکدیگر خانواده را از دریافت کمک باز می‌دارد.

برنامه‌های خانواده درمانی برای از بین بردن بی اعتمادی و احساس گناه تمام اعضای خانواده طراحی شده‌اند. این جلسات به آن‌ها کمک می‌کند که درک بهتری از خود و دیگران داشته باشند. در ضمن اعضای خانواده یاد می‌گیرند که با ارتباط صادقانه و ایجاد مرزهای سالم از یکدیگر حمایت کنند.

جلسات خانواده درمانی زمانبر است؛ بنابراین ممکن است که در بین راه از ادامه جلسات منصرف شوید. اما این مطلب را بدانید که مشاوره ترک اعتیاد و شرکت در این جلسات برای سلامت روان همه افراد درگیر حیاتی است.

تاثیر غذا خوردن به صورت خانوادگی بر روند بهبودی اعتیاد

در دنیای مدرن و پر هیاهوی امروزی غذا خوردن دور یک میز امری دشوار است. اما نقش خانواده در ترک اعتیاد حتی در غذا خوردن نیز نمود پیدا می‌کند. یک وعده غذای خانوادگی به همه اجازه می‌دهد که در پایان یک روز استرس‌زا دوباره آرامش یابند. در کل وقت گذراندن با یکدیگر در خانواده تاثیر قابل توجهی در بهبود درمان بیماری اعتماد دارد.

مدیریت توقعات اعضای خانواده و فرد بیمار

وقتی فرد بیمار درمان خود را آغاز می‌کند، حس امید او و همه اعضای خانواده هیجان‌انگیز است. این افراد فکر می‌کنند که بالاخره مشکلات تمام شده و اوضاع بهتر می‌شود. متاسفانه مدت زمان زیادی برای تغییر رفتارهای مربوط به اعتیاد نیاز است. فرد بیمار ممکن است که علائم خماری و عادت‌های قدیمی خود را نگه‌دارد یا از روند بهبودی ناامید گردد.

همچنین بازگشت معتاد به مواد ناامیدکننده است. در این لحظات یادآوری این نکته مفید است که بازگشت به معنای شکست برای شما یا عزیزانتان نیست. اعتیاد یک بیماری مزمن است که برگشت از روند درمان نیز بخش طبیعی از آن محسوب می‌شود.

بنابراین مهم است که انتظارات خود و سایر اعضای خانواده را مدیریت کنید. بهبود روابط به زمان و تلاش همه اعضا نیاز دارد.

خانواده بزرگ ترین حامی معتادان

نقش خانواده در ترک اعتیاد با ایجاد شادی و نشاط بیشتر

هر یک از اعضای خانواده باید اقداماتی را که برای خود و سایرین آرامش‌بخش و رضایت‌بخش است، انجام دهند. تلاش برای ایجاد شادی و نشاط بیشتر از جمله نقش خانواده در ترک اعتیاد به شمار می‌رود. برخی از این امور عبارتند از:

  • ساز زدن؛
  • عکاسی از طبیعت؛
  • ارتباط با حیوانات؛
  • بازی با بچه‌ها؛
  • باغبانی؛
  • آشپزی؛
  • درست کردن کاردستی.

این فعالیت‌ها باعث ایجاد احساس شادی و آرامش در بین اعضای خانواده و به ویژه فرد معتاد می‌شود. همچنین انجام اقداماتی مشابه موارد نام برده به تقویت سلامت روان افراد کمک می‌کنند.

تاثیر ورزش کردن منظم به عنوان یکی از راه های ترک اعتیاد

ورزش کردن منظم در شروع روز یا هر زمان دیگری برای فرد درگیر اعتیاد بسیار مفید است. همچنین انجام فعالیت‌های بدنی مستمر بر کاهش استرس و افسردگی اعضای خانواده او نیز تاثیر شگرفی دارد. جلسات ورزش با انرژی بالا به خانواده‌ها کمک می‌کند که نگرانی و استرس خود را به روش‌های سالمی تخلیه سازند. در واقع ورزش راهی فوق‌العاده برای ماندن در مسیر بهبودی است.

کلام آخر

نقش خانواده در ترک اعتیاد در صورت آموزش درست عاملی تعیین کننده در بهبودی افراد وابسته به مواد مخدر به شمار می‌رود. در این بین کمک گرفتن از روان درمانگرهای باتجربه و دلسوز فعال در کمپ ترک اعتیاد خط خورشید به شما در رهایی از این معضل کمک می‌کند.

بهره‌مندی از مشاوره تخصصی از طریق تماس تلفنی با شماره 09138552917یا ارتباط از طریق سایت این مجموعه گوشه‌ای از خدمات ارائه شده به شما عزیزان است.

این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.